Hur fungerar MailBackup/E-postbackup?

Med vår SaaS-tjänst (Software as a service ) behöver ni inte längre oroa er för att förlora er e-post, någonsin!

Även om ni betalar för backuptjänster, eller om det ingår i era tjänster hos er e-postleverantör/webbhotell, så är det inte alla gånger leverantören kan använda backupen för att återställa datan vid oförutsättbara händelser. Detta kan bero på dåliga backuprutiner hos leverantören, ex. att återställningar inte testas regelbundet, eller att återställningen inte är kompatibla, för att kunna nyttjas på en ny hårdvara eller mjukvara. Detta kan relatera till att ni som privatperson, eller som företag blir utan epost i flertal veckor, eller månader. Vi har även sett fall, där e-postmeddelanden inte kan återställas, och där alla tidigare e-postmeddelanden har försvunnit.
För vissa företag kan detta innebära stora ekonomiska problem, och i vissa fall, ev. leda till konkurs.

MailBackup erbjuder ett enkelt sätt att ta backup utav e-post, flera gånger per dygn, utan att ni behöver ha några tekniska kunskaper eller programvaror installerat på era datorer. Allt sköts via våra servrar och hanteras på ett säkert sätt. Allt för att ni som kund ska kunna känna er trygga och bekväma.

Våra kunder är väldigt blandade, från redovisningsbyråer till IT-företag. Gemensamt med alla våra kunder är, att de är beroende av sina e-postkonton/meddelanden samt arbetar med mycket känslig information.
Informationen får inte, under några omständigheter läsas av vår personal, och detta ingår i vårt avtal mot er som kund.

Vi vet hur viktig er e-post är, och med vår tjänst behöver ni aldrig oroa er mer!
MailBackupsystemet synkroniserar och tar backup utav samtliga e-postmeddelanden, direkt från e-postleverantören (fungerar med IMAP). Detta innebär att ni som kund inte behöver installera extra mjukvara/program på era datorer eller utföra några förändringar/inställningar. MailBackups mjukvara är helt fristående och körs direkt ifrån våra servrar i Sverige. Om något oväntat uppstår på e-postservern, så som driftstörning eller haveri, så kan ni som kund läsa och besvara e-postmeddelanden direkt via MailBackups kontrollpanel. Notera att nya e-postmeddelanden inte kommer att levereras till MailBackup, utan dessa blir först tillgängliga efter att e-postleverantörens tjänster kommer upp.

Alla e-postmeddelanden från senaste synkroniseringen/backupen kommer att visas via kontrollpanelen, och beroende på vilket paketabonnemang ni har valt, så kan ni besvara era e-postmeddelanden, samt skicka nya meddelanden direkt via kontrollpanelen. Om ni har vårt Pro Plus paket, så kommer ni även att få larm via SMS, när er e-postserver inte är tillgänglig/ i bruk.

Fyra anledningar att använda MailBackup

Inga förkunskaper

1


Det krävs inga förkunskaper för att använda vår tjänst. Vår support besvarar ev. frågor eller funderingar.

Inget krångel

2


Inga installationer eller inställningar på er dator. Allt sköts centralt.

Trygghet

3


Regelbunden e-postbackup, så ni inte behöver oroa er över driftavbrott eller dataförluster. MailBackup sköter allt av automatik med högsta säkerhet.

Få koll

4


Med Pro Plus paketet får ni möjlighet att övervaka er e-postserver. Få 100% koll på e-postserverns tillgänglighet.

Ingen installation krävs

  • Fungerar på alla datorer, oavsett operativsystem och version av Mac, Windows eller Linux. Detta för att samtliga processer körs direkt via MailBackups servrar. Det som krävs är att du använder dig utav IMAP, vilket det flesta e-postleverantör stödjer. Om du är osäker, så rekommenderar vi dig att kontakta din e-postleverantör.
Hur viktig är din mail backup? Svar 4.3/5 svarade mycket/viktig. Baserat på ~197639 svar.